Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

SND pozýva do divadla jednorodičov

Na archívnej snímke SND v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Prvá scéna pozýva jednorodičov na predstavenie opery Aida 18. mája o 17.00 h, baletu Fashion Ballet ´24, ktoré sa uskutoční 25. mája o 19.00 h, a činohry Malé ženy 15. 6. o 18.00 h.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Slovenské národné divadlo (SND) s blížiacimi sa Dňom matiek, Dňom otcov a Dňom detí pripravilo tri špeciálne večery. Pod názvom "Divadlo pre všetky deti a unavených jednorodičov" pozýva do divadla rodičov, ktorí sa sami starajú o dieťa a návšteva divadla je nad ich finančné a opatrovateľské možnosti. Vďaka príspevkom z Klubu priateľov a mecénov SND ich pozve na vybrané predstavenia, pre deti pripraví sériu divadelných workshopov. Záujemcovia sa môžu hlásiť cez dotazník zverejnený na snd.sk. TASR o tom informovala PR manažérka Jana Alexová.

"Osamelé matky sú najviac chudobou ohrozenou skupinou obyvateľstva. Vo svetle nedávnych tragických udalostí na Liptove sme aj my v SND začali viac rozmýšľať nad tým, ako pomôcť rodičom, ktorým nemá kto iný pomôcť. Nemá im kto večer postrážiť dieťa alebo je nákup vstupenky do divadla nad možnosti ich rodinného rozpočtu," povedal generálny riaditeľ SND Matej Drlička. Projekt nielenže pozýva jednorodičov do divadla, ale postará sa aj o ich dieťa, kým budú na predstavení.

Prvá scéna pozýva jednorodičov na predstavenie opery Aida 18. mája o 17.00 h, baletu Fashion Ballet ´24, ktoré sa uskutoční 25. mája o 19.00 h, a činohry Malé ženy 15. 6. o 18.00 h. Vstupenky budú prefinancované z prvých príspevkov, ktoré divadlo získalo vďaka novozaloženému Klubu priateľov a mecénov SND. "O deti rodičov, ktorí budú na predstaveniach, sa v tom čase postará tím SND, ktorý v divadle pripravuje detské prespávačky, Soboty v divadle a ďalšie detské programy," dodáva SND. V prípade veľkého záujmu bude v projekte pokračovať aj v ďalšej sezóne.