Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Snemovňa má problém s rokovaním, veľa poslancov neprišlo do práce

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na rokovanie prišlo dnes iba zopár poslancov, čo spôsobilo, že doterajšie návrhy prerokovali takmer bez diskusie a tak bleskovo prechádzajú k ďalším. Väčšina poslancov však v parlamente chýba.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Národná rada SR má problémy s rokovaním o návrhoch, ktoré má na programe. Poslanci, ktorí majú návrhy v pléne predložiť a spravodajcovať, totiž nie sú v práci. Podpredseda parlamentu Béla Bugár (Most-Híd), ktorý vedie schôdzu, vyhlásil prestávku, aby sa poslanci stihli dostaviť.

Na rokovanie prišlo dnes iba zopár poslancov, čo spôsobilo, že doterajšie návrhy prerokovali takmer bez diskusie a tak bleskovo prechádzajú k ďalším. Väčšina poslancov však v parlamente chýba. To blokuje rokovanie, čo Bugára rozčúlilo. "Dnes máme normálny rokovací deň. Do pitvora s takým systémom," skonštatoval.

Počas krátkej prestávky sa strhla krátka slovná roztržka medzi Bugárom a Petrom Pčolinským zo Sme rodina. Ten podľa Bugára kritizoval koalíciu za to, že v pléne nie je. "Koalícia tu je, nehovorte o koalícii, vaši poslanci tu nie sú," ohradil sa Bugár.

Po pár minútach prestávky začali poslanci opäť rokovať. Hovoria o koaličnej zmene zákona o službách zamestnanosti, ktorá má upraviť príspevky na dochádzanie za prácou. Má tiež zaviesť úplne nový príspevok na presťahovanie sa za prácou, ktorý má byť v maximálnej výške 4000 eur.