Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Andrej Danko bude aj ďalšie štyri roky lídrom národniarov

Rokovanie 22. snemu Slovenskej národnej strany (SNS) v Tomášove 12. marca 2016. Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko a podpredsedníčka SNS Eva Smolíková. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Snem v Tomášove bol podľa Danka historickým, pretože sa SNS opäť vracia do Národnej rady SR a znova môže národ stmeliť.

Tomášov 12. marca (TASR) – Slovenskú národnú stranu (SNS) povedie aj ďalšie štyri roky jej súčasný predseda Andrej Danko. Rozhodol o tom dnešný snem strany v Tomášove, ktorý opätovne zvolil aj členov úzkeho predsedníctva SNS – prvého podpredsedu Jaroslava Pašku, podpredsedníčku Evu Smolíkovú, podpredsedu Antona Hrnka, podpredsedu Štefana Zelníka a nového podpredsedu Cyrila Leška.

Snem v Tomášove bol podľa Danka historickým, pretože sa SNS opäť vracia do Národnej rady SR a znova môže národ stmeliť. "Chcem, aby SNS bola symbolom rozvahy, odbornosti, ctenia si zákonov, hlavne toho najhlavnejšieho - Ústavy SR," skonštatoval predseda SNS.



Ako povedal, Slovensko vchádza do ťažkého obdobia, v ktorom sa bude bojovať o zachovanie suverenity, zvrchovanosti a rozhodovať o otázkach, ktoré môžu krajinu dostať do područia iných záujmov. "Vidíme, že nemáme funkčný politický systém. Starí politici zlyhali a politické strany sa začali likvidovať. Zanikli strany, ktoré neprešli sebareflexiou tak ako SNS," skonštatoval Danko.

Upozornil, že do parlamentu sa dostali strany, ktoré presadzujú politiku patriacu do minulého storočia. "Politiku, ktorá hanobí ľudí podľa národnosti, farby pleti a uráža. Politiku, ktorú donedávna niektorí pripisovali aj SNS," podotkol Danko s tým, že v parlamente sú aj strany, ktoré sú projektmi bez členov, programu a bez zodpovednosti. Strany, ktoré podľa jeho slov ani nevedia, čo budú v Národnej rade SR robiť.

SNS má podľa Danka jasný program, víziu a hodnoty, ktoré nesmie zrušiť a zradiť.

Slovenská národná strana získala v tohtoročných parlamentných voľbách 8,64 percenta platných hlasov. Stranu volilo 225.386 občanov.