Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

SNS chce na koaličnej rade hovoriť aj o budúcom fungovaní koalície

Na archívnej snímke predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR - Martin Baumann

Požiadali sme, aj pre niektoré chaotické reakcie koaličných partnerov, o koaličnú radu, uviedol Danko.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 14. mája (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) požiadala o zvolanie koaličnej rady, chce hovoriť aj o ďalšom fungovaní vládnej koalície po odchode Petra Pellegriniho (Hlas-SD) do Prezidentského paláca. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka.

"Požiadali sme, aj pre niektoré chaotické reakcie koaličných partnerov, o koaličnú radu," uviedol Danko. Verí, že prítomný bude ešte dosluhujúci predseda Hlasu-SD a novozvolený prezident Pellegrini. "Ak nám nedokážu povedať z Hlasu-SD, kto bude predsedom Hlasu-SD a v akom časovom horizonte, kto bude chodiť na koaličnú radu, tak sa asi štát nebude dať riadiť," dodal. V súvislosti s pozíciou predsedu parlamentu zopakoval, že po víťazstve v prezidentských voľbách Hlas-SD posilnil. Podľa vlastných slov už hovoril aj s Pellegrinim, no viac to nekonkretizoval.

Predseda poslaneckého klubu Hlas-SD Róbert Puci na utorkovej tlačovej konferencii zopakoval, že Hlas-SD nechce otvárať platnú koaličnú zmluvu, ktorá hovorí aj o rozdelení postov v koalícii. Strana trvá na tom, že pozícia predsedu parlamentu jej patrí. Puci však deklaroval, že zvolaniu koaličnej rady sú v strane otvorení.