Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

SNS: Slovensko je v kríze, potrebuje hodnotovú revolúciu

Predseda SNS Andrej Danko Foto: TASR/Martin Baumann

Zásadnej zmene musí podľa Danka predchádzať personálna a generačná výmena v politických štruktúrach.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) s počudovaním sleduje hysterické a urazené reakcie lídrov parlamentných strán po výsledkoch druhého kola volieb do VÚC a ich vzájomné obviňovanie sa. Súčasne prekvapujúco vníma strach, ktorý niektorí politici kvôli týmto výsledkom nadobudli. Pre TASR to vyhlásil predseda SNS Andrej Danko, podľa ktorého je slovenská spoločnosť v hlbokej kríze a potrebuje "hodnotovú revolúciu".

"SNS konštatuje, že voliči v Banskobystrickom samosprávnom kraji nie sú extrémisti. Voľby ukázali, že sociálne a spoločenské napätie je už také veľké, že nestačia kozmetické úpravy, ktoré vládnuca strana realizuje. Extrémistami sú politické elity, odtrhnuté od reálneho života a neriešenie skutočných problémov občanov," vyhlásil predseda SNS. "Ľudia, ktorí sú nielen v Banskobystrickom samosprávnom kraji každodenne vystavovaní nemilosrdnému tlaku strany establišmentu svojim hlasovaním len reagovali na nešváry, ktoré Slovensku spôsobili všetky predchádzajúce vlády," zdôraznil.

Pre SNS podľa neho ani pravicový, ani ľavicový extrémizmus nie je riešením. "Jedinou cestou je hrdá, slušná a odborná vlastenecká politika. Žiadne pochodujúce čižmy, ani fašistické, ani boľševické nepriniesli občanom Slovenska dlhodobo nič dobré a krajinu vždy priviedli na pokraj civilizačnej a hodnotovej krízy, a následne do izolácie," tvrdí Danko.

Zásadnej zmene musí podľa neho predchádzať personálna a generačná výmena v politických štruktúrach. "Na Slovensku žije množstvo schopných, vzdelaných a čestných ľudí, ktorí môžu našu vlasť vytiahnuť z tohto morálneho a hodnotového marazmu. Musia sa však rozhodnúť začať veci meniť štandardným demokratickým spôsobom a bez ľudí, ktorí si obliekajú hnedé uniformy - takí totiž v 21. storočí nepatria do výkonu verejných funkcií," uzavrel Danko.