Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Svetový deň rodiny je podľa SNS v kontexte EÚ len fraškou

Predseda SNS Andrej Danko Foto: TASR/Martin Baumann

SNS niekoľkokrát vyslovila požiadavku podniknúť na Slovensku všetky kroky na ochranu a zakotvenie výlučného postavenia manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy v Ústave SR.

Bratislava 15. mája (TASR) - Úsilie Európskej únie (EÚ) a aktivity mnohých poslancov Európskeho parlamentu smerujú k likvidácii tradičnej rodiny. Z dnešného Svetového dňa rodiny tak robia len frašku. Vo svojom dnešnom stanovisku to uviedol predseda SNS Andrej Danko.

"SNS niekoľkokrát vyslovila požiadavku podniknúť na Slovensku všetky kroky na ochranu a zakotvenie výlučného postavenia manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy v Ústave SR," tvrdí Danko. Národniari podľa neho preto spolupracujú s Alianciou za rodinu pri zbieraní podpisov pod petíciu za vyhlásenie referenda o ochrane rodiny.

Národniari hovoria, že neupierajú dvom dospelým osobám rovnakého pohlavia možnosť zotrvať v alternatívnom vzťahu alebo zväzku. "Avšak vzťah muža a ženy ako základ rodiny, reprodukcie a výchovy novej generácie vychádza z tisícročných tradícií civilizácie a je nezameniteľnou prirodzenou záležitosťou," dodal Danko s tým, že SNS odmieta manželstvá LGBTI osôb.