Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

SNS: Eduard Markovič poškodil meno strany, musí strpieť trest

Predseda SNS Andrej Danko, archívne foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Členovia strany z Prešovského kraja totiž vyjadrili nespokojnosť s politikou vedenia a tvrdili, že pri výbere kandidáta na predsedu Prešovského kraja došlo k porušeniu základných stanov.

Bratislava 13. júla (TASR) - Eduard Markovič, ktorého predseda SNS Andrej Danko odvolal z postu krajského šéfa strany v Prešove, poškodil meno SNS. Pre TASR to dnes uviedla riaditeľka kancelárie predsedu národniarov Zuzana Škopcová. Členovia strany z Prešovského kraja totiž vyjadrili nespokojnosť s politikou vedenia a tvrdili, že pri výbere kandidáta na predsedu Prešovského kraja došlo k porušeniu základných stanov.

"Pán Markovič bol riadne pozvaný na predsedníctvo SNS, aby vysvetlil svoj postoj. Súčasne ako člen strany vie, že máme ústrednú kontrolnú a revíznu komisiu. Tam sa mohol posťažovať v rámci strany," uviedla Škopcová.

Podľa jej slov Markovič svojím konaním medializoval predmetnú tému a tým poškodil meno strany. "Pričom ani raz to neriešil na predsedníctve SNS, ani vnútornými mechanizmami. Z tohto dôvodu bol odvolaný zo svojej funkcie a musí strpieť stranícky trest," odkázala.

Podľa medializovaných informácií bol problém v tom, že predsedníctvo SNS zvolilo za kandidáta na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Miroslava Škvareka, ale krajská rada v Prešove navrhla Markoviča. "Pán Škvarek má skúsenosti v komunálnej politike ako primátor mesta Svit. Disponuje bezpochyby väčšími predpokladmi do volieb do VÚC aj na predsedu PSK ako pán Markovič," dodala Škopcová.

Markovič pre Nový Čas uviedol, že Danko jeho odvolaním nekonal ani hrdo, ani odborne, ani slušne. "Ja som rovný a priamy chlap a nie som zvyknutý na takéto klamstvá a intrigy. O mene na kandidátke rozhodli regionálne štruktúry a načo nám potom sú, keď o všetkom rozhoduje jeden jediný človek. Týchto ľudí to potom odrádza od roboty, a je to pre nich premrhaná energia a nechápu, čo sa vlastne deje," povedal denníku.