Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SNS: Pri migračnej kríze by sme sa mali nechať viesť kresťanským citom

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko Foto: TASR/Branislav Račko

Nedovoľme spoločne zmenu kultúrnej paradigmy Slovenskej republiky, vyhlásil predseda strany Andrej Danko.

Bratislava 15. septembra (TASR) – Občania Slovenska by sa v otázkach, ktoré pred nich stavia súčasná doba, mali nechať viesť svojím prirodzeným kresťanským citom. Mali by pomáhať tým, čo pomoc potrebujú a odmietať prívaly tých, ktorí by mohli rozvrátiť naše kultúrne a sociálne prostredie. V súvislosti s dnešných sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a aktuálnou migračnou krízou to vyhlásil predseda mimoparlamentnej SNS Anton Danko. Jeho strana vyzvala veriacich aj neveriacich, aby prispeli svojím dielom k zachovaniu národnej kultúry a osobitosti a podporili tých, ktorí sa o tom v zmysle kresťanských princípov a Ústavy SR usilujú.

Danko je presvedčený, že nemožno veriť tým, čo dnes presviedčajú, „že sa nemáme čoho báť, že máme otvoriť nielen naše srdcia, ale aj naše dvere dokorán a prijať každého, kto si zmyslí k nám prísť, alebo koho nám odniekiaľ pridelia“. „Vždy stáli inde ako väčšina slovenského obyvateľstva,“ uviedol smerom k nositeľom takýchto myšlienok.

„Dedičstvo otcov, zachovaj nám Pane!, znelo často v modlitbách našich otcov a praotcov. Je to kategorický imperatív aj pre našu súčasnosť. Aj my sme povinní konať tak, aby sme dedičstvo otcov odovzdali našim potomkom ak nie zveľadené, tak aspoň zachované. Nedovoľme spoločne zmenu kultúrnej paradigmy (kultúrneho prostredia) Slovenskej republiky. Naši potomkovia by nám to neodpustili,“ vyhlásil líder SNS.

Pripomenul, že dejiny slovenského národa sú úzko späté s dejinami kresťanstva, najmä katolíckej a evanjelickej cirkvi. Podľa Danka je dnešný európsky ateizmus možný len vďaka jeho otvorenosti a tolerantnosti. „Ak chceme aj naďalej zachovať otvorenosť našej spoločnosti, ak chceme zachovať naše ťažko vybojované ľudské práva a slobody, nesmieme sa k našej historickej kresťanskej tradícii otáčať chrbtom,“ doplnil predseda SNS.