Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

SNS navrhne odvolať poslankyňu P. Krištúfkovú z výboru na kontrolu VS

Na snímke Petra Krištúfková z hnutia Sme rodina. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa Borisa Kollára (Sme rodina) politici SNS chcú nezmyselným útokom na poslankyňu NR SR zo Sme rodina Petru Krištúfkovú prekryť vlastné kauzy a prepojenia na mafiu.

Bratislava 21. marca (TASR) – Slovenská národná strana (SNS) navrhne odvolať na najbližšej parlamentnej schôdzi poslankyňu Petru Krištúfkovú (Sme rodina) z Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Dôvodom sú jej prepojenia s postavami organizovaného zločinu. Strana o tom informovala v stredu prostredníctvom tlačovej správy.

"Nie je možné, aby v takejto funkcii bola žena, ktorá údajne žila v spoločnej domácnosti s mafiánmi ako zavraždený bos Robert Dinič či Peter Havaši," uviedla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

Pripomenula, že podľa medializovaných informácií mala Krištúfková blízko aj k odsúdenému šéfovi piťovcov Jurajovi Ondrejčákovi. "Nakoniec nie je ani tajomstvom, že Petra Krištúfková bola viackrát vo vzťahu a žila v jednej domácnosti s poslancom Borisom Kollárom (predseda hnutia Sme rodina, pozn. TASR)," doplnila.

SNS predloží na schôdzi parlamentu dôkaz prepojenia poslankyne s mafiou, najmä majetkové prepojenia. Uvedené informácie podľa národniarov poslankyňa pri svojej nominácii utajila.

"Súčasná poslankyňa je osoba poprepájaná s postavami organizovaného zločinu, s ktorými mala aj obchodné vzťahy a na svoje živobytie používala peniaze mužov, ktorí sa pohybovali v kalných vodách bratislavského podsvetia," konštatuje SNS v tlačovej správe. "Z tohto dôvodu je nepredstaviteľné, aby takáto osoba kontrolovala činnosť Vojenského spravodajstva v Národnej rade SR," doplnila strana. Verí, že jej návrh podporí aj opozícia.

B. Kollár: Útokom na P. Krištúfkovú chce SNS zakryť vlastné kauzy a prepojenia


Politici SNS chcú nezmyselným útokom na poslankyňu Národnej rady (NR) SR zo Sme rodina Petru Krištúfkovú prekryť vlastné kauzy a prepojenia na mafiu. Povedal to predseda Sme rodina Boris Kollár.

Reagoval na zámer SNS odvolať Krištúfkovú z Osobitného kontrolného výboru NRSR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Dôvodom je, že údajne žila v spoločnej domácnosti s mafiánmi ako zavraždený boss Robert Dinič či Peter Havaši. SNS predloží dôkaz prepojenia poslankyne s mafiou, najmä majetkové prepojenia.

Krištúfkovej minulosť je podľa Kollára dlhodobo známa. "Tieto veci nikto nezamlčoval. Bolo to známe aj pred voľbami, odpovedal som na to už veľakrát. Bolo to stokrát vysvetlené. Teraz to otvárajú preto, aby prekryli svoje vlastné kauzy a prepojenia na mafiu," uviedol Kollár.

V súvislosti s prepojeniami spomenul generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva obrany Jána Hoľka, ktorý sa podľa Kollárových slov kamaráti s Antoninom Vadalom. Kollár tiež uvádza, že Hoľko je pravá ruka šéfa SNS a NRSR Andreja Danka. Vadalu spomína v súvislosti s kalábrijskou mafiou zavraždený novinár Ján Kuciak vo svojom nedokončenom článku.

Hoľko už nedávno odmietol tvrdenia, že má priateľské vzťahy s Vadalom. "Žiadny kontakt s uvedeným pánom neudržiavam a dôrazne to odmietam," zdôraznil.

Kollár sa odmieta podieľať na osobnom osočovaní, ku ktorému sa podľa jeho slov uchyľuje SNS a ďalší štandardní politici. "Svoju energiu chcem míňať na to, prečo som do politiky išiel, pomáhať ľuďom. A to robí aj Petra Krištúfková," vyhlásil a poukázal, že poslankyňa predkladá do parlamentu zákony v prospech ľudí a na rozdiel od vládnych politikov nemá žiadne kauzy.

Krištúfková považuje snahu SNS za účelovú a praktiky národniarov za "nechutné". Vidí za tým pokus o prekrytie vlastných škandálov. Zdôrazňuje, že je nevinná a nikdy nebola súčasťou mafiánskeho sveta. Zopakovala, že SNS neprináša nič nové, všetky obvinenia už Krištúfková podľa vlastných slov vysvetlila x-krát.