Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

SNS privítala v sídle predstavenstvo Spolku slovenských spisovateľov

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: TASR/Branislav Račko

Predseda SNS Andrej Danko vo svojom príhovore zdôraznil veľký význam slovenských spisovateľov pri všeobecnom skultúrňovaní slovenskej spoločnosti.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Spolok slovenských spisovateľov (SSS) dnes zasadal v priestoroch Slovenskej národnej strany (SNS). Predstaviteľov spolku privítal aj predseda strany Andrej Danko, ktorý uviedol, že strana je pripravená podporovať aktivity slovenských spisovateľov, ale najmä hodnotnú a hodnotovú tvorbu.

Danko vo svojom príhovore zdôraznil veľký význam slovenských spisovateľov pri všeobecnom skultúrňovaní slovenskej spoločnosti. Podotkol, že v súčasných podmienkach akákoľvek tvorba a zvlášť tvorba slovenského spisovateľa nedostáva také ocenenie, aké by si zaslúžila.

Predseda SNS taktiež hovoril aj o konkrétnych formách podpory. A to napríklad sponzorovania tvorby mladých literárnych talentov, ich vyhľadávaní formou rôznych literárnych súťaží a podobne. Tiež zdôraznil, že chápe zápas spolku o jeho budovu a SNS spisovateľov v tomto zápase podporuje.