Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

SNS spustila stranícky súd so Slotom pre podozrenie z nehospodárnosti

Ján Slota, archívne foto Foto: TASR

Výsledkom straníckeho súdu môže byť podľa stanov pokarhanie, pozbavenie funkcie alebo vylúčenie zo strany.

Bratislava 25. marca (TASR) - Predsedníctvo Slovenskej národnej strany (SNS) odsúhlasilo začatie disciplinárneho konania voči bývalému predsedovi Jánovi Slotovi pre podozrenie z nehospodárneho nakladania s majetkom strany, a tým "ohrozením jej existencie". Pre TASR to uviedli dva zdroje blízke SNS.

"Potvrdzujem túto informáciu, prebieha disciplinárne konanie a myslím si, že stoštyridsaťdvaročná strana by mala mať väčší majetok, ako dva počítače a dve autá," reagoval pre TASR predseda SNS Andrej Danko.

Výsledkom "straníckeho súdu" môže byť podľa stanov pokarhanie, pozbavenie funkcie alebo vylúčenie zo strany. "Za hlasovalo 15 členov predsedníctva, proti bol jeden," uviedol zdroj TASR.

Predsedníctvo SNS už v zápisnici o uznesení z 10. januára 2013 vzalo na vedomie "informáciu o vážnej ekonomickej situácii SNS a úverovom vzťahu voči Privat banke". Kópiu zápisnice má TASR k dispozícii.

Súčasťou zápisnice je konštatovanie, že predsedníctvo berie na vedomie informáciu o skutočnosti, že úverový vzťah zabezpečí čestný predseda strany Ján Slota.

V zápisnici sa uvádza aj informácia, podľa ktorej strane poskytol pôžičku vo výške 31.000 eur jej súčasný predseda Andrej Danko. Tieto informácie však Danko dodnes nepotvrdil s odôvodnením, že ide o interné záležitosti strany.