Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ďalšie nasmerovanie sociálnych služieb určia národné priority

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Národné priority predstavujú nástroj štátnej politiky na smerovanie a prezentovanie východiskových systémových záujmov.

Bratislava 23. novembra (TASR) – Ďalšie nasmerovanie sociálnych služieb na Slovensku obsahuje návrh Národných priorít rozvoja sociálnych služieb na roky 2015 až 2020. Materiál vypracovalo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v spolupráci so širokou pracovnou skupinou zloženou zo zástupcov obcí, samosprávnych krajov, organizácií zastupujúcich prijímateľov i poskytovateľov sociálnych služieb. Zastúpený bol aj vedecko-výskumný sektor.

Národné priority predstavujú nástroj štátnej politiky na smerovanie a prezentovanie východiskových systémových záujmov, úloh a podporných opatrení vlády SR v oblasti sociálnych služieb. Návrh je zverejnený na webovej stránke ministerstva práce www.employment.gov.sk. Návrhy a pripomienky k predloženému materiálu mohla verejnosť zaslať do 7. novembra 2014. Ministerstvo práce v súčasnosti pripomienky vyhodnocuje.

Vyššie územné celky a obce sú povinné zohľadňovať stanovené národné priority rozvoja sociálnych služieb vo svojich koncepciách rozvoja sociálnych služieb a v komunitných plánoch.