Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

NEMÁTE JU? SOI upozornila na nebezpečnú čističku vzduchu BIET AP160

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Bratislava 12. mája (TASR) - Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila, že na slovenskom trhu bol v ponuke nebezpečný výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia a zdravia. Ide o čističku vzduchu BIET AP160. SOI o tom informovala na svojej webovej stránke.

"Kontrolovanému subjektu bolo umožnené prijať nápravné opatrenia, ktorými sa zaviazal nesprístupňovať predmetný nebezpečný výrobok na trhu a zabezpečiť jeho stiahnutie z trhu, ako aj informovať spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku," uviedla SOI.

SOI upozornila, že výrobok nespĺňa požiadavku na elektrickú bezpečnosť, má nedostatočnú elektrickú pevnosť. Nevyhovel skúške elektrickej pevnosti, počas ktorej došlo k prierazu izolácie. Spotrebiteľom SOI neodporúča, aby tento výrobok používali. Pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu má spotrebiteľ právo na vrátenie kúpnej ceny.

Ide o čističku vzduchu s dotykovým displejom a so 4-stupňovou filtráciou prostredníctvom UV žiarenia. Výrobok pozostáva z čističky vzduchu, filtra a návodu na použitie v kodifikovanej podobe štátneho jazyka. Na zadnej strane výrobku sa nachádza označenie CE, číslo modelu, symbol ochrany triedy II, symbol nebezpečného odpadu a povinné technické údaje.