Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Špecializovaný súd odmietol obžalobu na Sergeja S. a Alexandra S.

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia Sergeja S. a jeho syna Alexandra obvinila z korupcie v apríli 2013 a odvtedy sú vo väzbe.

Bratislava 10. januára (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku dnes odmietol obžalobu na podnikateľa Sergeja S. a jeho syna Alexandra S. a vrátil ju prokurátorovi, pretože "zistili závažné procesné chyby a porušenia práv obhajoby". Pre TASR to uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková s tým, že sa rozhodovalo na neverejnom zasadnutí. Obaja muži sú obvinení z korupcie, riaditeľke daňového úradu mali sľúbiť 100-tisícový úplatok.

"Uznesenie nie je právoplatné, prokurátor aj obvinení majú zákonnú lehotu na podanie sťažnosti," povedala Kudjáková. Obvinení tiež žiadali súd, aby ich prepustil z väzby na slobodu a aj o týchto žiadostiach sa malo dnes rozhodnúť. Keď ich súd oboznámil s tým, že obžalobu vrátil, obaja podľa hovorkyne stiahli svoje žiadosti o prepustenie z väzby.

Obžalobu z korupcie podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na ŠTS vlani 25. septembra. Polícia Sergeja S. a jeho syna Alexandra obvinila z korupcie v apríli 2013 a odvtedy sú vo väzbe. Ak by ich uznali za vinných, hrozí im pobyt vo väzení na päť až 12 rokov. Sergeja S. neskôr obvinili aj z pokusu o spáchanie 75-miliónového podvodu. Alexandra S. zase v septembri odsúdili za streľbu pred bratislavským hotelom a potrestali pokutou 3500 eur. Odsúdili ho za výtržníctvo, strieľal na unikajúce auto s Ľubomírom S., bývalým obchodným partnerom jeho otca.