Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Špeciálna linka zavezie lyžiarov z Bratislavy do Stuhlecku v Rakúsku

Ilustračná snímka.. Foto: TASR/Michal Svítok

Na Stuhleck nechodia len lyžiari, ale aj snowboardisti. Pre záujemcov je k dispozícii päť kilometrov dlhá sánkarská dráha.

Bratislava 21. januára (TASR) – Aj v tejto sezóne majú slovenskí lyžiari zabezpečenú špeciálnu autobusovú linku z Bratislavy do Stuhlecku pri obci Spital am Semmering. Do tohto najväčšieho lyžiarskeho strediska na východe rakúskych Álp linka odchádza každú sobotu, nedeľu a vo sviatok o siedmej hodine z autobusovej stanice Nivy.

"Za dve hodiny autobus zaparkuje pod lyžiarskym svahom, odkiaľ je blízko k lanovkám. V čase obeda od 12. do 13. hodiny je lyžiarom k dispozícii a môžu sa do autobusu prísť najesť, napiť, zohriať, oddýchnuť a potom sa vrátiť na svah. Počet autobusov vypravujeme podľa záujmu cestujúcich, ktorí si cez web alebo mobilnú aplikáciu zakúpia cestovný lístok, môžu aj s výhodným skipasom. Do Bratislavy autobus odchádza o 16.30. Výhodou je aj to, že vaše auto môže počas dňa bezplatne a bezpečne parkovať na autobusovej stanici," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

Lyžiarska linka premáva deviatu sezónu dovtedy, pokiaľ budú vhodné snehové podmienky. Prepravca ponúka možnosť výhry pomocou súťaže, ktorá potrvá do 25. februára cez web www.lyzovackazdomu.sk alebo novú mobilnú aplikáciu pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS.

Na Stuhleck nechodia len lyžiari, ale aj snowboardisti. Pre záujemcov je k dispozícii päť kilometrov dlhá sánkarská dráha.

"Ak nelyžujete a chcete si urobiť výlet, prípadne ísť na Stuhleck len ako sprievod vašich známych, môžete si lístok na autobus kúpiť samostatne," dodala Vozárová.