Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Špeciálne štúdiá počas volebnej noci chystajú dve rádiá

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Popri televíznej Jednotke prinesie RTVS živé vysielanie s názvom Slovensko volí prezidenta aj na Rádiu Slovensko.

Bratislava 14. marca (TASR) – Aktuálne informácie o priebehu sobotňajšej (15. 3.) volebnej noci budú dostupné aj rozhlasovým poslucháčom. Špeciálne volebné vysielanie pripravila verejnoprávna RTVS aj súkromné rádio Expres.

Popri televíznej Jednotke prinesie RTVS živé vysielanie s názvom Slovensko volí prezidenta aj na Rádiu Slovensko. Začne päť minút pred zatvorením volebných miestností, teda o 21.55 hodine. Moderovať ho bude Ľubomír Bajaník, Juraj Jedinák a Martin Strižinec.

„Vysielať sa bude nepretržite až do zverejnenia neoficiálnych výsledkov volieb po sčítaní všetkých hlasov,“ priblížil Juraj Kadáš zo Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

Špeciálne volebné štúdio Rádia Expres venované prvému kolu prezidentských volieb sa začína o 22.00 h. „S moderátorom Braňom Závodským prinesie naživo priebežné aj konečné neoficiálne výsledky volieb a rozhovory s prezidentskými kandidátmi,“ informoval PR manažér rádia Igor Guttler.

Okrem štúdia bude mať Expres svojich redaktorov aj vo volebných centrálach. Vysielať podľa Guttlera budú až do spočítania všetkých hlasov.

Rovnako Rádio Slovensko bude vysielanie naživo prerušovať vstupmi redaktorov z volebných štábov. "Pozvanie do volebného štúdia prijali analytici Martin Slosiarik, Jindřich Bardon, Erik Laštic a Rastislav Tóth" doplnil Kadáš.

V nedeľu (16. 3.) ráno RTVS už o 9.00 hodine ako prvá privíta vo volebnom štúdiu dvoch kandidátov postupujúcich do prípadného druhého kola volieb. Spovedať ich budú moderátori Ľubomír Bajaník a Martin Strižinec. Štúdio odvysiela aj na rozhlasových vlnách Rádia Slovensko.

Vysielanie z volebného štúdia s Jurajom Jedinákom v nedeľu o 10.00 hodine predpoludním potom preberú aj regionálne okruhy Rádia Regina.

Guttler vysvetlil, že „všetky relevantné informácie z prezidentských volieb bude Rádio Expres rovnako kompletne pokrývať aj v samotnom spravodajstve“.