Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Krajskú organizáciu SDKÚ-DS v Trenčianskom kraji povedie Ján Spevár

Pavol Frešo Foto: TASR/Martin Baumann

V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a pokladník Ľudovít Kaník. Strana má ešte europoslancov Ivana Štefanca a Eduarda Kukana.

Bratislava 26. januára (TASR) - Trenčiansku krajskú organizáciu SDKÚ-DS povedie poslanec Mestského zastupiteľstva v Handlovej Ján Spevár. Nomináciu schválilo prezídium strany na návrh predsedu Pavla Freša, informovala dnes tlačová služba SDKÚ-DS.

"Aj v tomto prípade ide o úspešného regionálneho politika. Opakovane ako mestský poslanec získava dôveru voličov, ktorú strana potrebuje v každých voľbách," povedal Frešo. Spevár sa vlani uchádzal o post primátora Handlovej, pričom skončil druhý.

Podľa Freša tak SDKÚ-DS pokračuje v konsolidácii. "V najbližších dňoch vyriešime aj posledný, a to Košický kraj," doplnil.

Zo strany odišli viaceré známe tváre, funkcionári aj radoví členovia. V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a pokladník Ľudovít Kaník. Strana má ešte europoslancov Ivana Štefanca a Eduarda Kukana.

Niektorí politológovia sa zhodujú, že strana už v podstate skončila. SDKÚ-DS má v prieskumoch verejnej mienky okolo troch percent, do parlamentu by sa teda nedostala. V súčasnom parlamente síce figuruje, ale už nemá ani poslanecký klub.