Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Spišskonovoveskí policajti zachránili život 16-ročnému študentovi

Ilustračné foto. Foto: TASR

Policajti po službe dnes pomohli zachrániť život 16-ročnému študentovi.

Spišská Nová Ves 28. januára (TASR) – Policajti po službe dnes pomohli zachrániť život 16-ročnému študentovi. Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že dvaja príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Spišskej Novej Vsi sa po ukončení služby vracali domov na civilnom aute. Cestou sa zastavili na čerpacej stanici a pokračovali po Kollárovej ulici v Spišskej Novej Vsi, kde na rohu cintorína, pri ceste spozorovali osobu, ktorá sa plazila po zemi.

"V domienke, že ide o alkoholom posilnenú osobu, sa pri nej pristavili. Spozorovali mladíka s reznou ranou na krku. Bol pri vedomí, ale komunikovalo sa s ním ťažko. Policajti vyrozumeli len to, že si žiadal pomoc lekárov," objasnila Mésarová. Následne pri garážach neďaleko cintorína zazreli sanitku, policajtka nasadla do svojho auta a nasledovala odchádzajúcu sanitku, aby ju navigovala na miesto k zranenému mladíkovi. Druhý policajt zotrval na mieste, pričom sa snažil so zranenou osobou komunikovať a stabilizovať ju.

"V tom zranenému mladíkovi zazvonil mobilný telefón, pričom hovor prijal policajt. V telefóne sa ozvala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), ktorá žiadala o navigovanie k zranenému. Policajt im poskytol informácie o mieste i stave zranenej osoby. Zakrátko sa na miesto dostavili záchranári spolu s policajnou hliadkou i policajtkou," dodala hovorkyňa s tým, že pracovníci RZP zraneného mladíka na mieste ošetrili a previezli do nemocnice.

Podľa predbežnej lekárskej správy mladý muž utrpel zranenie, a to reznú ranu na krku, ktorá smerovala na životne dôležitý orgán, krčnú tepnu. Doposiaľ nie je známe, ako dlho sa bude liečiť. Polícia miesto udalosti riadne obhliadla a zadokumentovala, zaistila nôž ako aj ďalšie biologické stopy, ktoré budú podrobené expertíze. "V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," uzavrela Mésarová.