Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Spoločnosť Indesit vyzvala majiteľov sušičiek, aby ju kontaktovali

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Oznam v záujme dôslednej ochrany spotrebiteľa zverejnila na svojej webovej stránke Slovenská obchodná inšpekcia.

Bratislava 22. februára (TASR) – Majiteľov sušičiek značiek Hotpoint, Hotpoint – Ariston, Ariston, Indesit a Creda, ktoré si zakúpili v období od apríla 2004 do októbra 2015, vyzvala spoločnosť Indesit Company S.p.A., aby ju kontaktovali. Firma zabezpečí servisnú návštevu a opravu sušičky bez poplatku. Oznam v záujme dôslednej ochrany spotrebiteľa zverejnila na svojej webovej stránke Slovenská obchodná inšpekcia (SOI).

"V niektorých zriedkavých prípadoch môže pri neopravených sušičkách prebytok prachu, ktorý príde do styku s vykurovacím telesom, predstavovať nebezpečenstvo vzniku požiaru," uvádza spoločnosť Indesit. Zároveň spotrebiteľov informovala, že zaviedla výrobné zmeny na zabezpečenie toho, aby sušičky vyrobené po októbri 2015 nevykazovali tieto poškodenia. Informačná a servisná kampaň je vedená s cieľom opraviť výrobky, ktoré už boli predané.

Firma Indesit začala spolupracovať s globálnymi bezpečnostnými odborníkmi spoločnosti Whirlpool po akvizícii značky Indesit spoločnosťou Whirlpool Corporation v októbri 2014, a to za účelom preskúmania portfólia produktov Indesit v súlade s metodikou a systémom priemyselných riadení rizík spoločnosti Whirlpool. Ako súčasť tohto procesu sa v roku 2015 začala zaoberať vyšetrovaním správ o nehodách spojených s dvoma zo svojich výrobných platforiem sušičiek. To ju viedlo k oznámeniu týchto skutočností regulačným úradom a k záveru, že je potrebné zabezpečiť opravu poškodených sušičiek.

Indesit prostredníctvom SOI vyzvala majiteľov, aby navštívili špecializovanú www.indesithotpointsafety.com, alebo kontaktovali telefónne číslo 0850 111 731 od pondelka do piatka od 8. do 17. hodiny.