Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

MÉDIÁ: Spomedzi politikov má najlepšiu komunikáciu prezident A. Kiska

Na snímke prezident SR Andrej Kiska s lampášom s betlehemským svetlom počas odovzdania betlehemského svetla - plamienka z Baziliky Narodenia Pána vo Svätej zemi v Bratislave 13. decembra 2014, ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Komunikačnú anticenu, Muchotrávku roka 2014, pridelili novinári bývalému šéfovi Národnej rady SR Pavlovi Paškovi (Smer-SD). Anketu organizujú agentúry Vrtieť psom a Made in Media.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Najlepšie komunikujúcim politikom roka je podľa výsledkov novinárskej ankety Huba roka prezident Andrej Kiska. Komunikačnú anticenu, Muchotrávku roka 2014, pridelili novinári bývalému šéfovi Národnej rady SR Pavlovi Paškovi (Smer-SD). Anketu organizujú agentúry Vrtieť psom a Made in Media.

"Chcel by som sa poďakovať kolegom a priateľom, ktorí mi pomáhali a radili v komunikácii pred prezidentskými voľbami a rovnako aj po tom, ako som sa stal prezidentom. Beriem to ako ocenenie kolektívu," reagoval prezident Kiska.

Striebornú hubu získal minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a Bronzovú hubu poslanec parlamentu a podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý. Kaliňák, Beblavý i Paška obhájili svoje pozície z vlaňajšej ankety. Vlaňajší víťaz, premiér Robert Fico (Smer-SD), skončil na piatom mieste, keď ho predbehol aj nový predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD).

Do hlasovania sa zapojilo 33 novinárov, píšucich o politike a spoločnosti, z takmer všetkých celoštátnych médií. Spoluorganizátor súťaže, agentúra Vrtieť psom, sa podieľal na prezidentskej kampani Andreja Kisku.

TASR informovala Zuzana Tichá zo spoločnosti Made in Media.