Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Futbalové majstrovstvá zvýšili športovým webom v júli návštevnosť

Ilustračné foto FOTO TASR/AP

Rekordný deň pripadol na 9. júla, kedy tieto webové stránky sledovalo viac ako pol milióna reálnych užívateľov.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Počet slovenských užívateľov navštevujúcich športové webové stránky sa v júli v porovnaní s minulým mesiacom zvýšil o 200.000. Najviac užívateľov navštívilo weby so športovou tematikou v poslednom týždni majstrovstiev sveta vo futbale, kedy prebiehali rozhodujúce zápasy o miesto v semifinále a finále. Rekordný deň pripadol na 9. júla, kedy tieto webové stránky sledovalo viac ako pol milióna reálnych užívateľov.

Internetových užívateľov navštevujúcich webové stránky zapojené do výskumu bolo v júli 4.000.000, pričom viac ako 3.200.000 z nich pochádzalo zo Slovenska. Najviac slovenských užívateľov navštevovalo v júli spravodajstvo, služby, mapy, cestovné poriadky a domovské stránky portálov. Naopak, najvyšší počet zobrazení stránok a množstvo stráveného času na užívateľa dosiahla kategória zoznamovacie servery.

Slovenská internetová populácia predstavuje takmer 3,4 milióna užívateľov, pričom o niečo väčšie zastúpenie - približne 51 percent v nej mali ženy. Najpočetnejšou skupinou užívateľov boli ľudia vo veku 20-29 rokov, ktorí tvorili viac než štvrtinu všetkých užívateľov. Slovenskí užívatelia sa pripájajú k internetu predovšetkým z domova, pričom tretina z nich navštevuje webové stránky aj v práci.

TASR informovala Izabela Urbanová zo spoločnosti Gemius.