Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Správu EDUpointov preberá Komenského inštitút

Ilustračná snímka. Foto: TASR

EDUpointy sa v súčasnosti nachádzajú vo Zvolene, v Trnave, Komárne, Lučenci aj Prešove. Aktivity prebiehajú naživo aj online.

Bratislava 5. februára (TASR) - Správu EDUpointov, miest na vzdelávanie a podporu učiteľov, preberá Komenského inštitút. Plánuje rozširovať vzdelávacie projekty na ďalšie oblasti výučby. TASR o tom informovala Eva Sládková z Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica.

"Naším cieľom v Komenského inštitúte je prinášať praktické a aktuálne vzdelávanie pre učiteľov aj v regiónoch, kde vzdelávanie učiteľov nie je príliš dostupné,"
uviedla riaditeľka CEEV Živica a programová manažérka Komenského inštitútu Zuzana Labašová s tým, že vníma EDUpointy ako posilňujúci prvok k regionálnym centrám podpory učiteľov.

EDUpointy sa v súčasnosti nachádzajú vo Zvolene, v Trnave, Komárne, Lučenci aj Prešove. Aktivity prebiehajú naživo aj online. Za sedem rokov sa konalo viac ako 200 workshopov, diskusií či ukážkových hodín pre vyše 15.000 účastníkov.

Vznikali postupne od roku 2017 vďaka spolupráci Nadácie Pontis s lokálnymi organizáciami či samosprávami. Nadácia Pontis naďalej pokračuje v podpore vzdelávania, a to podporou občianskych organizácií.