Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Správy o rokovaní Novej demokracie s Národnou koalíciou sú zavádzajúce

Logo strany Nová demokracia, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

TASR o tom informoval prvý podpredseda Novej demokracie Juraj Štaffa. „Nerokuje, nerokovala, je to zavádzajúca informácia".

Bratislava 23. júna (TASR) – Politická strana Nová demokracia nerokuje a ani nerokovala s Národnou koalíciou, do ktorej sa spojili bývalí predstavitelia ĽS-HZDS a SNS Milan Urbáni, Sergej Kozlík a Anna Belousovová. TASR o tom informoval prvý podpredseda Novej demokracie Juraj Štaffa.

„Nerokuje, nerokovala, je to zavádzajúca informácia. Pamätám sa, že zhruba šesť týždňov dozadu alebo dva mesiace dozadu už sme takúto informáciu nesprávnu dementovali. Takže, toto je druhý pokus,“ povedal Štaffa.



K diskusii o pripojení sa k Národnej koalícii sa nehlásia ani slovenské "zelené" strany. "S Národnou koalíciou nerokujeme," uviedol pre TASR ústredný tajomník SZ Martin Jóna. Rovnako zareagovala aj Strana zelených Slovenska (SZS). "Nič o tom neviem, nikto nás nekontaktoval," informoval TASR Ľubomír Miča zo SZS.

Národná koalícia má byť spojením národne a kresťansky orientovaných politických strán. Urbáni má Stranu moderného Slovenska, Kozlík Stranu demokratického Slovenska a Belousovová Národ a Spravodlivosť - naša strana. O rokovaniach s Novou demokraciou informovali vo vyhlásení, podľa ktorého chcú ísť spolu do parlamentných volieb v roku 2016. Takisto deklarovali, že by sa chceli dohodnúť so Stranou zelených.