Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

R. Fico: Za CT prístroj nebol vyplatený ani jeden cent, opozícia klame

Premiér vlády SR Robert Fico na tlačovej konferencii počas rokovania mimoriadnej 42. schôdze NRSR na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Slovenskej republiky Robertovi Ficovi. V Bratislave, 9. novembra 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vyhlásil to dnes predseda vlády, ktorý už druhý deň čelí v parlamente opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Za CT prístroj, ktorý mala dostať piešťanská nemocnica, nebol dosiaľ vyplatený ani jeden jediný cent. Vyhlásil to dnes predseda vlády Robert Fico (Smer-SD), ktorý už druhý deň čelí v parlamente opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie. Opozícia chce premiéra zbaviť funkcie pre podozrivý nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici.

Opozícia podľa Fica klame, keď tvrdí, že pacienti, lekári a zdravotné sestry v piešťanskej nemocnici boli v prípade nákupu CT prístroja obratí o milión eur a že si ho niekto strčil do vrecka. "Je do neba volajúce klamstvo, keď to niekto tvrdí. Doteraz ani jeden jediný cent nebol vyplatený za CT prístroj. A ja si myslím, že ani nebude vyplatený," zdôraznil na tlačovej konferencii v parlamente Fico.

Pripomenul, že hneď ako sa dozvedel o podozrivom nákupe "cétečka", konal. Požiadal Zuzanu Zvolenskú, aby odstúpila z postu ministerky zdravotníctva, čo urobila, a tiež Renátu Zmajkovičovú z postov podpredsedníčky parlamentu a šéfky dozornej rady piešťanskej nemocnice. Fico uviedol, že opozícia, keď bola vo vláde, v takýchto prípadoch nekonala.

Pripomenul aj to, že pozastavil dodávku CT prístroja, kým nebude objasnené, čo sa v prípade dialo. Pokiaľ ide o obvinenia zo strany opozície, Fico si myslí, že viacerí verejní činitelia zvážia právne kroky.