Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Medzi prezidentom a premiérom podľa A. Kisku napätie nie je

Prezident Andrej Kiska (vľavo) a premiér Robert Fico Foto: TASR/Pavel Neubauer

Priblížil, že na spoločných stretnutiach neriešia predpísaný program, ale informujú sa navzájom o svojich zahraničných cestách či postrehoch zo zahraničia.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Napriek niektorým obavám, že medzi novým slovenským prezidentom Andrejom Kiskom a premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) vzniknú konflikty, podľa hlavy štátu nie je tomu tak. "Obaja cítime zodpovednosť za krajinu a takto aj k sebe pristupujeme. Sme si vedomí, že sme najvyšší ústavní činitelia, ktorí majú vplyv," povedal pre nedeľné vydanie Nového času Kiska.

Prezident si s premiérom dohodli stretnutia na pravidelnej mesačnej báze. "Musím zhodnotiť, že všetky naše stretnutia boli zatiaľ veľmi konštruktívne. Samozrejme, na niektoré veci máme rozdielne názory, ale či už ide o premiéra, alebo o predsedu parlamentu, všetci sme sa zhodli na tom, že ak chceme krajine pomôcť, musíme sa snažiť nachádzať dohody a spoločne hľadať riešenia," povedal pre Nový čas Kiska.

Priblížil, že na spoločných stretnutiach neriešia predpísaný program, ale informujú sa navzájom o svojich zahraničných cestách či postrehoch zo zahraničia. "Som veľmi rád, že sa uskutočňujú, pretože často napätie a nezrovnalosti vznikajú medzi ľuďmi preto, že sa nestretávajú a nevysvetľujú si svoje názory," skonštatovala hlava štátu.