Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Slovenský rezort diplomacie neodporúča cestovať do Libanonu

Vojaci sledujú ženu s kufrom, ktorá opúšťa svoj zničený dom po dvoch samovražedných útokoch v Bejrúte 20. februára 2014. Foto: TASR/AP

Dôvodom je aktuálna nestabilná bezpečnostná situácia v krajine, hrozba teroristických útokov i riziko únosov cudzincov.

Bratislava 20. februára (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR odporúča necestovať do Libanonu. Dôvodom je aktuálna nestabilná bezpečnostná situácia v krajine, hrozba teroristických útokov i riziko únosov cudzincov.

Ministerstvo neodporúča cestovať do Bejrútu, mesta Tripolis, južnej i severnej časti Libanonu i do pohraničných oblastí so Sýriou.

Rezort diplomacie ďalej odporúča občanom SR, aby sa v prípade cesty do Libanonu vyhýbali akýmkoľvek zhromaždeniam alebo demonštráciám miestneho obyvateľstva, zbytočne sa nezdržiavali v blízkosti mešít a kostolov, vládnych budov, armádnych objektov a miest, kde je predpoklad zvýšenej prítomnosti cudzincov - nočné kluby, bary, atď.

MZVaEZ rovnako odporúča, aby v prípade cesty do Libanonu občania SR kontaktovali pracovisko zastupiteľského úradu SR v Bejrúte, ktoré poskytne aktuálne informácie o bezpečnostnej situácii v krajine a konzulárnu pomoc. TASR informoval tlačový odbor MZVaEZ SR.