Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

M. Huba odišiel z klubu OĽaNO, do inej strany sa vraj nechystá

Mikuláš Huba Foto: TASR/Martin Baumann

Poslanec o tom píše na svojom facebookovom profile.

Bratislava 27. mája (TASR) - Mikuláš Huba odišiel z parlamentného klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO). TASR to potvrdil líder OĽaNO Igor Matovič, Huba o tom píše na svojom "facebookovom" profile. Dôvody Huba jasne nepomenoval. Do inej strany sa vraj nechystá.

Na sociálnej sieti píše, že za OĽaNO v parlamentných voľbách kandidoval preto, že hoci existovalo 100 dôvodov nekandidovať, mal 101 dôvodov na kandidatúru. Časom sa však tento pomer podľa Hubu preklopil a rozhodol sa odísť z klubu. O Hubovom odchode informoval ako prvý denník Sme.

Matovič sa nazdáva, že Huba má možno trochu problém s tým, že eurovoľby ukázali viac konzervatívnu orientáciu hnutia a Huba sa cíti viac liberál. Za OĽaNO ide do europarlamentu konzervatívny Branislav Škripek. Jozef Viskupič, ktorý je viac liberálne orientovaný, neuspel.

Matovič pripomenul, že OĽaNO bolo vybudované na princípoch nezávislosti, preto sa logicky na jednej kandidátke zišli liberálni aj konzervatívni kandidáti. "Je nám ľúto, že dnes, keď sme získali v europarlamente iba jeden mandát a víťazom sa stal zástupca konzervatívneho krídla, to vnímajú naši liberálni voliči ako problém. Zrejme rovnako to vyhodnotil aj kolega Huba," uviedol Matovič pre TASR.

Hubovo rozhodnutie hnutie rešpektuje a je presvedčené, že bude s ním naďalej úzko spolupracovať. "To znamená, že síce sa formálne rozchádzame, ale zostávame blízki priatelia," doplnil Matovič.

Klub OĽaNO mal na začiatku volebného obdobia 16 poslancov. V súčasnosti ich má 13. Ako prvý klub opustil Alojz Hlina, neskôr ho nasledovala Mária Ritomská a teraz Mikuláš Huba.