Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Kto je odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská?

Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Zvolenská Foto: TASR/Štefan Puškáš

Okrem ministerky o post príde aj podpredsedníčka parlamentu Zmajkovičová.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Zuzana Zvolenská (nom. Smer-SD) prijala výzvu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a odchádza z postu ministerky zdravotníctva. Dôvodom je podozrivý nákup CT prístroja piešťanskou nemocnicou. TASR prináša jej profil.





- Zuzana Zvolenská sa narodila 27. januára 1972 v Bratislave

- Po ukončení štúdia na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave začala v roku 1995 svoju profesijnú kariéru v Univerzálnej bankovej poisťovni, a.s.

- V zdravotníctve pôsobí od roku 2002, kedy nastúpila na Generálne riaditeľstvo Spoločnej zdravotnej poisťovne.

- V júni 2005 sa stala vedúcou oddelenia zmluvných vzťahov a od februára 2006 bola poverená aj riadením odboru zdravotných činností.

- V roku 2006 sa stala námestníčkou generálneho riaditeľa pre nákup zdravotnej starostlivosti a členkou predstavenstva Spoločnej zdravotnej poisťovne. Valné zhromaždenie ju 25. septembra 2006 zvolilo za predsedníčku predstavenstva a generálnu riaditeľku Spoločnej zdravotnej poisťovne, a.s.

- V roku 2008 pôsobila ako generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a. s. Od októbra 2010 bola členkou predstavenstva poisťovne Dôvera, a. s., a od februára 2011 poradkyňou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

- Prezident SR Ivan Gašparovič vymenoval Zuzanu Zvolenskú do funkcie ministerky zdravotníctva 4. apríla 2012. Nie je členkou Smeru-SD, bola tieňovou ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny strany Smer-SD.