Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na Slovensku chcú vzniknúť ďalšie štyri nové strany

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Na ministerstve vnútra je zaregistrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí. Viaceré z nich sú v likvidácii.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Na Slovensku chcú vzniknúť ďalšie štyri politické strany - Liberálna strana Slovenska, Sloboda a priama demokracia, Hnutie Obrody a Strana Šariš. Ministerstvu vnútra oznámili začatie zbierania podpisov. Na registráciu strany je potrebné vyzbierať aspoň 10.000 podpisov.



Zbieranie podpisov v posledných mesiacoch oznámili aj iné formujúce sa strany. Zatiaľ však medzi registrovanými stranami nefiguruje ani Rozvoj a suverenita Slovenska, Zmena, Úžas, ani hnutie SEN, ktoré sa pokúšal založiť aktivista Eduard Chmelár.

Ten už síce potrebné podpisy odovzdal. Ministerstvo však hnutie nezaregistrovalo, keďže pri overovaní hárkov s 11.500 podpismi boli nájdené nedostatky. Chmelár to označil za politicky motivované. Ministerstvo argumentovalo chybovosťou hárkov.

Nateraz nie je v registri ani strana GINN priama demokracia (GINN), s ktorou chcel do slovenskej politiky zasiahnuť aktivista Martin Daňo. Zviditeľnil sa okrem iného podvodným trojitým hlasovaním pri prezidentských voľbách. Vzniknúť chceli pred časom aj strany s názvami Zmena pre ľudí, Deti a Rodina, Strana XY či Obrodné spoločné občianske hnutie (OSOH).

Na ministerstve vnútra je zaregistrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí. Viaceré z nich sú v likvidácii.