Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Vodné toky na východe Slovenska klesajú

Na snímke situácia na rieke Roňava v obci Michaľany v okrese Trebišov. Rieka dosiahla 31.januára 2015 3.stupeň povodňovej aktivity. Foto: TASR/Roman Hanc

Tok Roňavy v Michaľanoch a Olšavy v Bohdanovciach po 18.00 h klesol z úrovne zodpovedajúcu tretiemu stupňu povodňovej aktivity na druhý stupeň.

Košice 31. januára (TASR) - Hladiny riek na východnom Slovensku po dnešnom vzostupe prevažne klesajú. Tok Roňavy v Michaľanoch (okr. Trebišov) a Olšavy v Bohdanovciach (okr. Košice okolie) po 18.00 h klesol z úrovne zodpovedajúcu tretiemu stupňu povodňovej aktivity na druhý stupeň. Informuje o tom webová stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Výšku na úrovni druhého stupňa mala k 20.00 h na východe ešte hladina Torysy v Košických Olšanoch. Výšku hladín zodpovedajúcu prvému stupňu povodňovej aktivity namerali v tom čase na rieke Hornád v staniciach Kysak a Ždaňa, a na toku Bodva v Turni nad Bodvou a Hosťovciach.

Fotogalérie: Situácia na rieke Roňava v obci Michaľany



Aktuálna výstraha SHMÚ prvého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa platí do nedele (1.2.) 8.00 h pre okresy Prešov, Košice okolie, Michalovce a Sobrance, a pre okresy Humenné a Trebišov v oblasti Roňavy do dnešnej 21.00 h.

Video:Zaplavená cesta medzi obcou Fintice a mestom Prešov