Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Horské priechody Donovaly a Šturec sú uzatvorené pre nákladnú dopravu

Ilustračné foto Foto: TASR/MTI

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý.

Bratislava 9. decembra (TASR) – Horské priechody Donovaly a Šturec sú uzavreté pre nákladnú dopravu nad desať metrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Vodiči by si mali dať pozor na cestách III. triedy v okrese Stropkov, kde je miestami zľadovatený sneh hrúbky do jedného centimetra. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu pred výskytom poľadovice na cestách východného a stredného Slovenska.

Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov je v okolí Záborského, do 100 metrov v okolí obcí Holčíkovce, Lipany, Široké a do 200 metrov v lokalitách Dobšiná, Bertotovce, Ludvíkov Dvor, Dargov, Turňa nad Bodvou, Ďurďošík, Vranov nad Topľou, Fričovce, Svidník, Košice- krematórium a Vranov nad Topľou.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska sa na vozovkách môže nachádzať vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného a miestami aj zľadovateného snehu do dvoch centimetrov.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na horských priechodoch Huty, Pusté Pole, Grajnár, Šturec, Donovaly, Príslop, Vrchslatina, Čertovica, Herlianske sedlo, Javorník, Chorepa, Homôľka, Zbojská a Vernár sa na vozovke nachádza vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu v hrúbke jeden až tri centimetre. Na horskom priechode Besník je miestami kašovitý sneh do piatich centimetrov a na horskom priechode Fačkov je miestami čerstvý sneh do piatich centimetrov.

Pre vozidlá nad desať metrov sú po celú zimnú sezónu uzavreté horské priechody Fačkov (úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom), horský priechod Veľké Pole (cesta II/512 Oslany - Cerová), horský priechod Šútovce (cesta III/1774). Horský priechod Skýcov (II/511) je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony.