Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

VODIČI: Na východnom Slovensku je hmla s dohľadnosťou do 200 metrov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý, miestami suchý.

Bratislava 19. januára (TASR) – Na území východného Slovenska v okolí Moldavy nad Bodvou, Prešova, Michaloviec, Trebišova, Svidníka, Vranova nad Topľou a Starej Ľubovne je miestami hmla s dohľadnosťou do 200 metrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Cestári informujú, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý, miestami suchý.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska miestami pokrytý vrstvou kašovitého utlačeného snehu a na západnom Slovensku miestami vrstvou čerstvého snehu do dvoch centimetrov. Miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov sa nachádza na cestách I/67 Dedinky - Ostrá Skala, II/584 Srdiečko - Bystrá, II/535 Dobšiná - Palcmanská Maša, II/549 Úhornianske Sedlo - Krásnohorské Podhradie, II/558 Stakčín - Ulič a na cestách III. triedy v obvode Stakčín.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem HP Herlianske Sedlo, Vrchslatina, Pezinská Baba a Makov, kde sa na vozovke nachádza miestami utlačený sneh do dvoch centimetrov. Miestami zľadovatený sneh sa nachádza na HP Huty.