Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VODIČI POZOR: Silné sneženie znižuje viditeľnosť na niektorých cestách

Na ilustračnej snímke husté sneženie. Foto: TASR/Martin Baumann

Na väčšine územia západného Slovenska je na vozovkách vrstva čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného snehu do 4 až 5 centimetrov.

Bratislava 25. januára (TASR) - Situáciu na cestách momentálne komplikuje vodičom silné sneženie. V lokalitách Skalka nad Váhom, Horelica, Skalité, Svrčinovec, Brodno, Čadca a Fričovce je dohľadnosť do 100 metrov a v lokalitách Ilava, Piešťany a Nové Mesto nad Váhom do 200 metrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webovom portáli zjazdnost.sk.

Na cestách v okolí Komárna, Hurbanova, Zemianskej Olče, Seredi, Galanty a Kežmarku sa vplyvom sneženia a silného nárazového vetra vytvárajú snehové jazyky a záveje. Cestári taktiež upozorňujú, že na horskom priechode Besník, na ceste I/66 sa tvoria snehové záveje.

SSC informuje, že všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné. "Povrch vozoviek je vlhký až mokrý, vrstva čerstvého až kašovitého snehu do jedného centimetra sa nachádza na úsekoch D1 Východná - Važec - Štrba, Bôrik - Poprad, Matejovce - Jánovce a na úseku R3 Trstená - Tvrdošín," uvádza na webovej stránke.



Cesty I., II. a III. triedy sú taktiež zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na cestách vo vyššie položených lokalitách stredného a východného Slovenska je vozovka miestami pokrytá kašovitým, prípadne utlačeným snehom v hrúbke 4 až 5 centimetrov. Na väčšine územia západného Slovenska je na vozovkách vrstva čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného snehu do 4 až 5 centimetrov.