Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Spolok slovenských spisovateľov ostro odsudzuje vraždu J. Kuciaka

Pietne zhromaždenia zorganizovali ľudia spontánne cez sociálne siete, ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Vedenie Spolku slovenských spisovateľov (SSS) a redakcia Literárneho týždenníka súcitia s pozostalými a vyjadrujú hlbokú úprimnú sústrasť rodinám oboch mladých ľudí.

Bratislava 27. februára (TASR) - Vedenie Spolku slovenských spisovateľov (SSS) a redakcia Literárneho týždenníka ostro odsudzujú vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej spáchanú vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Konštatuje sa to v stanovisku zaslanom do redakcie TASR.

"Zároveň vyjadrujú vieru, že polícia, aj s prisľúbenou maximálnou podporou vlády SR a prokuratúry, urobí všetko pre dostihnutie a exemplárne potrestanie vraha či vrahov, ako aj objednávateľov tohto bezprecedentného zločinu, ktorý navyše, ak bol motivovaný zámerom navždy umlčať mladého novinára, ako aj zastrašiť iných investigatívnych novinárov, predstavuje hrubý útok na slobodu slova i demokratické princípy nášho štátu," konštatuje sa vo vyhlásení.

Vedenie SSS a redakcia Literárneho týždenníka súcitia s pozostalými a vyjadrujú hlbokú úprimnú sústrasť rodinám oboch mladých ľudí.