Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sťahovanie do klientskeho centra obmedzí stránkové hodiny úradov

Foto: Teraz.tv

V utorok (26.1.) bude na Krajskom dopravnom inšpektoráte na Kopčianskej ulici v Bratislave náhradný stránkový deň namiesto štvrtka (28.1.).

Bratislava 25. januára (TASR) – Sťahovanie úradov do nového klientskeho centra v Bratislave obmedzí tento týždeň stránkové hodiny viacerých pracovísk. Informovalo o tom ministerstvo vnútra.

V utorok (26.1.) bude na Krajskom dopravnom inšpektoráte na Kopčianskej ulici v Bratislave náhradný stránkový deň namiesto štvrtka (28.1.), priblížila Marta Fabianová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra. Pracovisko nebude z dôvodu sťahovania do nových priestorov fungovať pre verejnosť vo štvrtok (28.1.) a v piatok (29.1.). V utorok bude mať otvorené v čase od 07.30 h do 15.00 h.

Pre sťahovanie nebudú v piatok (29.1.) otvorené ani pracoviská okresného úradu (okrem katastrálneho odboru) a oddelenia dokladov v prvom a treťom bratislavskom okrese – na Sasinkovej ulici a na Vajnorskej ulici. Na týchto pracoviskách je, tak ako zvyčajne, nestránkový deň vo štvrtok (28.1.).

„Odporúčame občanom, aby si neodkladné úradné záležitosti vybavili v predstihu. Od pondelka 1. februára budú tieto pracoviská poskytovať služby občanom už v novom klientskom centre,“ uviedla Fabianová.

Nové klientske centrum štátnej správy otvoria na Tomášikovej ulici v pondelok (1.2.). Zatiaľ bude fungovať v skúšobnej prevádzke. Presťahuje sa sem štátna správa z desiatich adries v hlavnom meste.

Pre občanov tu budú dostupné služby ako napríklad prihlasovanie a prevod držby vozidiel, vybavovanie dokladov pre okresy Bratislava I a III, agenda živností, štátneho občianstva, osvedčenie listín a overovanie podpisov, zmena mena a priezviska, záležitosti lesného a pozemkového hospodárstva či životného prostredia a cestnej dopravy.

Klientske centrum bude poskytovať i viacero doplnkových služieb. Úradné hodiny bude mať každý deň bez obedňajšej prestávky.