Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Staromestská knižnica v Bratislave ide do Týždňa slovenských knižníc

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Staromestská knižnica organizuje napríklad konzultácie pre seniorov k práci s telefónom.

Bratislava 1. marca (TASR) - Staromestská knižnica v Bratislave sa aj tento rok zapája do Týždňa slovenských knižníc. V priebehu budúceho týždňa pripravuje viaceré podujatia. TASR o tom informovala Lenka Čechvalová z referátu marketingu a PR knižnice.

Staromestská knižnica organizuje napríklad konzultácie pre seniorov k práci s telefónom. Budú sa konať v stredu (6. 3.) v pobočke na Panenskej ulici, v piatok (8. 3.) v centrálnej knižnici na Blumentálskej ulici. V stredu chystá v knižnici na Blumentálskej večer s vydavateľstvom Inaque, vo štvrtok zase podpornú skupinu nosenia detí. Bližšie informácie k podujatiam zverejnila na sociálnej sieti.

Knižnica bude počas týždňa tiež odpúšťať pokuty za oneskorené vrátenie kníh. Novým čitateľom poskytne čitateľskú registráciu za jedno euro. Deti do 15 rokov zaregistruje bezplatne. "Záujemcovia môžu tieto výhody využiť v centrálnej knižnici na Blumentálskej 10/a, v pobočkách na Panenskej 1 a Karadžičovej 1," dodala.

Týždeň slovenských knižníc sa koná od 4. do 10. marca. Vyhlasuje ho Slovenská asociácia knižníc. Záštitu nad tohtoročným podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.