Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Štartuje súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2015

Na snímke pohľad na historické centrum Banskej Štiavnice. Foto: TASR/Dušan Hein

Siedmy ročník súťaže prebieha od 1. apríla do 31. októbra a je určený pre všetkých, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska vyhlasuje už ôsmy rok portál SLOVAKREGION. Siedmy ročník súťaže prebieha od 1. apríla do 31. októbra a je určený pre všetkých, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska.

Hlasovať za mesto/obec je možné pomocou hlasovacieho banera, ktorý je umiestnený pod prezentáciami miest a obcí. Po pridaní hlasu sa mestu/obci pripočíta jeden hlas. Rozhodnúť sa môže každý individuálne, čo znamená, že je možné hlasovať podľa svojho bydliska, sympatií alebo si vyberať miesto, kde sa vám páči.

Súťaží sa v kategóriách Najkrajšie mesto Slovenska 2015 a Najkrajšia obec Slovenska 2015. Do súťaže sa majú právo prihlásiť osoby prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia a každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené údaje. Hlasovať za jedno a to isté mesto/obec je možné maximálne raz za hodinu (to znamená, že jedno a to isté mesto/obec dostane od jedného hlasujúceho maximálne 24 hlasov denne). Hlasovať je možné za viac miest a obcí v priebehu jednej hodiny.

V súťaži zvíťazí mesto/obec, ktoré získa najviac hlasov a zároveň bude mať najviac užívateľov odovzdávajúcich hlas. Výsledky budú zverejnené 5. novembra napoludnie.

Portál SLOVAKREGION prináša piaty rok aj doplnkovú súťaž o Primátora/Starostu Slovenska. Štvrtý ročník súťaže prebieha od 1. apríla do 31. októbra a súťaží sa v kategóriách Primátor Slovenska 2015 a Starosta Slovenska 2015. Kto má záujem podporiť svojho primátora či starostu, musí zaslať krátky popis s jeho kladnými aktivitami a úspešnými projektmi, ktoré vykonal pre svoje mesto alebo obec. Popis je možné zaslať pomocou banera, ktorý je umiestnený pod každou prezentáciou mesta/obce. Na konci súťaže bude zo všetkých zaslaných popisov – podporných hlasov, vybratý primátor/starosta, ktorý svojimi aktivitami a realizovanými projektmi najviac prispel k rozvoju svojho mesta alebo obce. Aj tieto výsledky budú zverejnené 5. novembra napoludnie.

TASR informovala Lenka Kadašová z portálu SLOVAKREGION.