Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Štát preverí známu kauzu z čias vlády Ivety Radičovej

Budova Daňového riaditeľstva v Košiciach. Kvôli prenájmu budovy pre košické daňové úrady došlo k sporu medzi Ivetou Radičovou a Ivanom Miklošom. Foto: TASR/František Iván

Nový šéf Finančnej správy SR František Imrezce nechal preveriť prenájom budovy pre Daňové riaditeľstvo v Košiciach, ktorý štát vlani priklepol firme funkcionára SDKÚ Ondreja Ščurku.

Bratislava 28. mája (TASR) - Štát preverí známu kauzu z čias vlády Ivety Radičovej. Uvádza to dnešné vydanie Hospodárskych novín.

Podľa HN nový šéf Finančnej správy SR František Imrezce nechal preveriť prenájom budovy pre Daňové riaditeľstvo v Košiciach, ktorý štát vlani priklepol firme funkcionára SDKÚ Ondreja Ščurku.

"Vyhodnotí sa prenájom z hľadiska výhodnosti alebo nevýhodnosti podmienok spojených so zmluvou uzatvorenou v roku 2011 s Daňovým riaditeľstvom," povedala HN hovorkyňa Finančnej správy Miroslava Slemenská.

Ščurkova firma Nitra Invest, ktorá budovu pri košickom letisku vlastní, sa k štátnej zákazke dostala až na druhý pokus.

Najprv uspela u daniarov bez výberového konania, čo rozhnevalo vtedajšiu premiérku Ivetu Radičovú a ministra financií Ivana Mikloša. Zatiaľ čo Radičová postup daniarov kritizovala, Mikloš kontrakt obhajoval, uvádzajú okrem iného HN.