Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník L. Parízek bude viesť našu delegáciu v Talline

Na snímke štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Lukáš Parízek. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministri členských štátov EÚ pre rozvojovú spoluprácu budú diskutovať o inovatívnych formách spolupráce s rozvinutejšími rozvojovými krajinami.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Neformálne ministerské rokovanie rozvojového segmentu Rady EÚ pre zahraničné veci (FAC/DEV) v Tallinne 11. septembra 2017 je jednou z aktivít na vysokej úrovni súčasného estónskeho predsedníctva v Rade EÚ.

Ministri členských štátov EÚ pre rozvojovú spoluprácu budú diskutovať o inovatívnych formách spolupráce s rozvinutejšími rozvojovými krajinami. Patria sem aj témy ako strategický prístup k odolnosti, operatívnosť prepojenia humanitárnej pomoci s rozvojovou spoluprácou a hodnotenie progresu a implementácie Externého investičného plánu.

Významným bodom rokovaní je úloha digitalizácie a definícia kľúčových oblastí v rozvojovej spolupráci pri odstraňovaní chudoby a sociálnych rozdielov. Samotná téma digitalizácie je jednou z priorít estónskeho predsedníctva v Rade EÚ a nadväzuje na výsledky slovenského predsedníctva.

TASR informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.