Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

HAVÁRIA VRTUĽNÍKA: Jeden z pilotov je už pri vedomí

Na snímke havarovaný policajný vrtuľník na letisku vojenskej základne v Prešove. Foto: TASR – Milan Kapusta

Haváriu policajného vrtuľníka Bell 429, ktorý sa zrútil z výšky asi 100 metrov a 200 metrov od miesta vzletu, neprežili dvaja hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Prešov 12. mája (TASR) –  Stav jedného z policajných pilotov, ktorí havarovali v stredu (10. 5.) na vrtuľníku v priestoroch areálu vojenského letiska v Prešove – Nižnej Šebastovej sa dnes popoludní zlepšil.

Je už pri vedomí a komunikuje s okolím. Naďalej u neho prebieha komplexná intenzívna liečba. Druhý pacient je naďalej v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii a v kritickom stave. Obaja zostávajú hospitalizovaní na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove,“ informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Pacienti sú hospitalizovaní na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení. Jeden zo zranených policajtov utrpel zlomeninu pravej stehennej kosti, zlomeniny pravých rebier, ako aj tvárových kostí vpravo. Druhý z pacientov utrpel mnohopočetné zlomeniny ľavej dolnej končatiny a mnohopočetné zlomeniny tvárových kostí vľavo, bol na umelej ventilácii.

Haváriu policajného vrtuľníka Bell 429, ktorý sa zrútil z výšky asi 100 metrov a 200 metrov od miesta vzletu, neprežili dvaja hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Radoslav Lacko (1968) a Peter Toďor (1974). Kondolečné knihy sú vystavené na prešovskej radnici aj v budove Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru, kde chodia prejaviť sústrasť a pokloniť sa ich pamiatke mnohí Prešovčania.