Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

O stáž v parlamente má tento rok záujem 76 uchádzačov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Stážisti by mali odpracovať približne 15 hodín do týždňa.

Bratislava 15. júna (TASR) - Aj tento rok umožní Kancelária Národnej rady SR (K NR SR) vysokoškolákom stážovať osem mesiacov v slovenskom parlamente. O stáž prejavilo záujem 76 uchádzačov, kancelária z nich vyberie asi 30. TASR informácie poskytla K NR SR.

Stážisti pracujú na jednotlivých odboroch Kancelárie - Odbor zahraničných vzťahov a protokolu, Odbor pre európske záležitosti, Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou a Parlamentný inštitút a na sekretariátoch niektorých výborov NR SR.

Mali by odpracovať približne 15 hodín do týždňa. "Konkrétna pracovná náplň stážistov záleží od charakteru práce toho-ktorého pracoviska, na ktoré sú pridelení. Sú to väčšinou pomocné práce - vyhľadávanie podkladov, preklady, sprevádzanie návštev, účasť na seminároch, konferenciách a podobne," opísala kancelária.

Skôr ako stážisti nastúpia do práce, absolvujú dvojdňové úvodné školenie v Častej-Papierničke. Tam dostanú základné informácie o NR SR, jej funkciách, orgánoch, procesoch, ako aj o Kancelárii NR SR, jej organizačnej štruktúre a službách, ktoré poskytuje. "V priebehu stáže organizujeme stretnutia s poslancami NR SR a priebežné hodnotenie daného ročníka stáže," doplnila kancelária.

Na stáž sa mohli hlásiť uchádzači, ktorí budú v čase stážovania už aspoň v 3. ročníku vysokoškolského denného štúdia. "Musia mať dobré študijné výsledky, ovládať na dobrej komunikačnej úrovni aspoň jeden svetový jazyk a mali by mať aj určitý všeobecný rozhľad a byť aktívni," doplnila kancelária.