Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sťažnosťou Antonina V. sa NS SR bude zaoberať na neverejnom zasadnutí

Na snímke podnikateľ talianskeho pôvodu Antonino V. (na snímke uprostred). Foto: TASR - František Iván

Sťažnosť na NS SR napadla v piatok 6. apríla. Termín zasadnutia ešte nie je vytýčený.

Bratislava 9. apríla (TASR) – Sťažnosťou talianskeho podnikateľa Antonina V. žijúceho na východe Slovenska voči nedávnemu rozhodnutiu Krajského súdu (KS) v Košiciach, ktorý ho vzal do väzby, sa bude senát Najvyššieho súdu (NS) SR zaoberať na svojom neverejnom zasadnutí v zákonnej lehote. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.



Sťažnosť na NS SR napadla v piatok 6. apríla. Termín zasadnutia ešte nie je vytýčený. Keďže pôjde o neverejné zasadnutie, nebudú na ňom prítomné procesné strany. To znamená, že ani prokurátor, ani obvinený, teda sťažovateľ Antonino V., a ani jeho obhajca. V Taliansku je Antonino V. trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz.

Vec na NS SR napadla senátu 3T, ktorý je zložený z troch sudkýň a jedného sudcu. Tento senát v zložení sudkýň nedávno rozhodoval v kauze tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest, kde je hlavný obžalovaný veľkopodnikateľ Jozef M.

Krajská prokuratúra v Košiciach podala na súde návrh na vydávaciu väzbu pre talianskeho podnikateľa Antonina V., ktorý je v Taliansku trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz. "Originál európskeho zatýkacieho rozkazu a ďalšie potrebné listiny sme doručili spolu s návrhom na vydávaciu väzbu Krajskému súdu v Košiciach," uviedol v pondelok hovorca košickej KP Milan Filičko.

O návrhu prokuratúry môže krajský súd rozhodovať až po tom, čo NS SR rozhodne o vyššie uvedenej sťažnosti obvineného proti súčasnej predbežnej väzbe.