Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Štefan Kuffa vystúpil z klubu OĽaNO

Na snímke Štefan Kuffa. Foto: TASR/Michal Svítok

Klub hnutia OĽaNO sa dištancoval od správania Štefana Kuffu a vyzval ho, aby stiahol trestné oznámenie, ktoré podal za útok na verejného činiteľa.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Štefan Kuffa vystúpil z poslaneckého klubu OĽaNO. V parlamente bude teraz pôsobiť ako nezaradený. Oznámil to dnes v pléne predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

Kuffa sa naposledy zviditeľnil incidentom s babkou. Kuffov syn Michal si podľa medializovaných informácií stavia načierno chatu v obci Pavľany na východnom Slovensku. To rozhnevalo vlastníkov pozemku, po ktorom chodia nákladné autá a ničia tak pôdu.

Za Kuffom sa vybrala pani (79), ktorú situácia nahnevala. Kuffa mal údajne do dôchodkyne vraziť, z čoho mala mať aj modriny. Pani dala poslancovi facku, na čo Kuffa reagoval podaním trestného oznámenia za napadnutie verejného činiteľa. Kuffa sa svojho syna zastal.

Pre incident sa Kuffa dostal aj do sporu s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom. Kuffa vidí v pozadí medializácie incidentu Matoviča. Ten zas obvinil Kuffu, že si beztrestnosť vybavil u predstaviteľov Smeru-SD. Obaja si vymenili odkazy priamo v pléne parlamentu cez procedurálne návrhy, ale údajne aj v parlamentnej garáži.

Klub hnutia OĽaNO sa dištancoval od správania Štefana Kuffu a vyzval ho, aby stiahol trestné oznámenie, ktoré podal za útok na verejného činiteľa. Obyčajní to uviedli v reakcii na informácie, že Kuffa sa počas susedského sporu dostal do konfliktu s dôchodkyňou, na ktorú podal trestné oznámenie. Kuffa nebude ani na kandidačnej listine OĽaNO.