Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

ŠTEFANEC: Mrzí ma, že úspechy predsedníctva prekryli kauzy našej vlády

Na archívnej snímke eurposlanec Ivan Štefanec. Foto: TASR - Michal Svítok

Najmä vulgárne vyjadrenia Fica na novinárov a fakt, že spolu s Kaliňákom kryje daňového podvodníka, si svetové médiá všímali viac, ako reálne výsledky, ktoré Slovensko pomohlo dosiahnuť, skonštatoval.

Bratislava 18. decembra (TASR) – Mrzí ma, že úspechy slovenského predsedníctva v Rade EÚ a vysoké pracovné nasadenie stoviek ľudí mediálne prekryli politické kauzy slovenskej vlády. Pre TASR to uviedol europoslanec Ivan Štefanec (KDH) na margo hodnotenia slovenského predsedníctva.

"Najmä vulgárne vyjadrenia premiéra Fica na adresu novinárov a fakt, že spolu s Robertom Kaliňákom kryje daňového podvodníka, si svetové médiá všímali viac, ako reálne výsledky, ktoré Slovensko pomohlo dosiahnuť. Je to o to horšie, že jednou z tém bol aj boj s daňovými únikmi, kde sme tiež prijali niekoľko dôležitých opatrení," vysvetlil europoslanec.



Ocenil však kvalitnú prácu, ktorú odviedli zamestnanci Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, ako aj pracovníci Stáleho zastúpenia SR pri EÚ pri príprave aj realizácii predsedníctva.

"Napriek viacerým medzinárodným udalostiam, ktoré nás tento rok zasiahli, treba jeho priebeh hodnotiť ako úspešný. Dosiahli sme viaceré významné pokroky v presadzovaní digitálnej agendy a budovaní Jednotného digitálneho trhu. Zdôraznil by som najmä dohodu o odstránení geoblokovania, ktorý by mal celkom zmiznúť od roku 2019. Vyriešili sa aj problémy okolo dohody CETA s Kanadou a urobili sme dôležité kroky k posilneniu energetickej bezpečnosti a realizácii Energetickej únie," konštatoval Štefanec, pričom očakáva, že Malta bude v týchto aktivitách pokračovať a bude dokončovať všetky otvorené vyjednávania.