Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Štefanec strieda Záborskú na čele slovenskej delegácie u ľudovcov

Na archívnej snímke eurposlanec Ivan Štefanec. Foto: TASR - Michal Svítok

Európska ľudová strana je najsilnejšou frakciou v europarlamente a z ich radov pochádzajú aj predsedovia Európskeho parlamentu, Európskej komisie a Európskej rady.

Brusel 16. júna (TASR) - Slovenský europoslanec Ivan Štefanec (KDH) sa stal dnes novým šéfom slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane (EĽS) v Európskom parlamente (EP).

Ľudovci sú najsilnejšou frakciou v europarlamente a z ich radov pochádzajú aj predsedovia Európskeho parlamentu, Európskej komisie a Európskej rady.

Štefanec pre TASR uviedol, že tento post preberá po svojej spolustraníčke Anne Záborskej, ktorá doteraz zastávala funkciu šéfky slovenskej delegácie ľudovcov. Slovensko má v tejto politickej skupine šesť poslancov - Miroslava Mikolášika (KDH), Ivana Štefanca (KDH), Annu Záborskú (KDH), Eduarda Kukana (nezávislý), Józsefa Nagya (Most-Híd) a Pála Csákyho (SMK).

"Európska ľudová strana je silou, ktorá stála pri zrode Európskej únie a neustále ju poháňa vpred. Vážim si dôveru, ktorú mi kolegovia prejavili. Na svojom poste budem môcť ešte účinnejšie presadzovať a obhajovať záujmy slovenských občanov," uviedol Štefanec. Poďakoval Záborskej za jej doterajšiu prácu na tejto pozícii a uviedol, že sa teší na ďalšiu spoluprácu s ňou a ostatnými slovenskými europoslancami združenými v EĽS.