Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Strana Hlas-SD rešpektuje rozhodnutie o väzobnom stíhaní Dušana K.

Na archívnej snímke špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorého zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v Bratislave vo štvrtok 22. októbra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obvinený špeciálny prokurátor Dušan K. bude spolu s bývalým vysokým policajným funkcionárom Norbertom P. väzobne stíhaný.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Mimoparlamentná strana Hlas-sociálna demokracia rešpektuje rozhodnutie orgánov činných v trestnom konaní. Uviedla to v reakcii na rozhodnutie o väzobnom stíhaní obvineného špeciálneho prokurátora Dušana K.

"Veríme, že jediné, čím sa riadia, sú fakty a dôkazy. Platí padni komu padni, každý, kto sa previní proti zákonu, musí niesť zodpovednosť za svoje skutky," uviedla pre TASR hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Obvinený špeciálny prokurátor Dušan K. bude spolu s bývalým vysokým policajným funkcionárom Norbertom P. väzobne stíhaný. Rozhodla o tom v nedeľu (25. 10.) sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Obaja sú obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu prijímania úplatku, zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné.