Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Strana Kresťanská demokracia – Život a prosperita žiada o registráciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa členov výboru je to silný odkaz, že Slováci túžia po strane, ktorá bude nielen mať vznešené deklarácie, ale predovšetkým ich nevymení pri prvej príležitosti za vládne autá.

Bratislava 16. januára (TASR) - Viac ako 14.000 podpisov občanov odovzdali členovia prípravného výboru politickej strany Kresťanská demokracia – Život a prosperita (KDŽP) v stredu na ministerstve vnútra. Týmto požiadali o registráciu nového politického subjektu.

Podľa členov výboru je to silný odkaz, že Slováci túžia po strane, ktorá bude nielen mať vznešené deklarácie, ale predovšetkým ich nevymení pri prvej príležitosti za vládne autá. "Práve preto ako jediná strana na Slovensku budeme mať záväzok nevstúpiť do vlády, ktorá nezvýši ochranu života a ekonomické postavenie rodiny," deklarujú.

Podľa splnomocnenca výboru Petra Moldu zber podpisov uskutočňovali svojpomocne, bez agentúr. "Zbierali sme po rodinách, kamarátoch na uliciach, po spoločenstvách a pred kostolmi. To sú miesta, kde budeme prítomní naďalej, pretože tam sú ľudia, čo nepovažujú za normálne, že 28 rokov po revolúcii je normálne zabiť ročne mesto veľkosti Svidníka. Ak nie je úcta k životu, nie je ani k majetku, ani k spravodlivosti," tvrdí.

KDŽP je podľa Moldu otvorená všetkým ľuďom, ktorí sa stotožňujú s jej prioritami. "Dvere má otvorené každý. My kádrovať a skúmať úmysly sŕdc nebudeme, to je výsada Boha. Každý človek, čo dal svoj podpis, vyslal signál, že slovenský národ si žiadne hodnotové prázdniny nezobral, to je odkaz dňa," uviedol.

KDŽP vidí budúcnosť Slovenska v Európskej únii, ktorá sa však aj za pomoci Slovenska musí vrátiť k svojmu pôvodnému poslaniu, teda zabezpečovať bezpečnosť a prosperitu. "Dnes tu zlyháva na plnej čiare a miesto toho sa stala inkubátorom ideológií proti životu a rodine. Ak byrokrati dokážu podmieňovať humanitárnu pomoc prijatím abortívnych a LGBTI politík, a to v čase, keď je na čele EÚ kresťanský demokrat, je to neprijateľný posun," tvrdia.

Nová strana bude mať ustanovujúci snem v Šaštíne, kde sa rozhodne o jej programe a predstaviteľoch. Na snem budú pozvaní ľudia, ktorí pomáhali pri zbere podpisov.