Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Strana MySlovensko sa chce zamerať na oblasť digitalizácie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Predsedom a lídrom kandidátky je Štefan Panenka.

Bratislava 13. júla (TASR) - Mimoparlamentná strana MySlovensko ide do septembrových parlamentných volieb s témou digitalizácie štátu. Chce znížiť počet úradníkov a posilniť iné sektory. Strana sa označuje za politický startup. Uviedla to vo svojom stanovisku, ktoré TASR zaslal generálny tajomník strany Miroslav Seget.

Predsedom a lídrom kandidátky je Štefan Panenka. MySlovensko chce "rušiť byrokraciu, zorganizovať procesy štátu tak, aby ľudia mohli ísť na úrad z obývačky". V priebehu dvoch volebných období chce znížiť počet úradníkov o tretinu. Úradníkov nechce prepúšťať, ale umožniť im odchod do dôchodku alebo do iných sektorov. "Uvoľnené budovy úradov premení na domovy dôchodcov, škôlky, štartovacie byty pre mladých ľudí a sociálne odkázané skupiny obyvateľstva a naplní ich zdravotnými pracovníkmi a učiteľmi. Súčasne tento proces otvorí potrebnú a dlho odkladanú reformu školstva a zdravotníctva," uviedla strana v stanovisku.

Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom.