Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Hacknutou stránkou R. Fica sa bude zaoberať ÚVK

Náhľad stránky www.fico2014.sk, ktorú napadli hackeri. Foto: www.fico2014.sk

Strana Smer-SD dnes podala podnet na Ústrednú volebnú komisiu. Neznámy hacker na webstránku umiestnil nepravdivý text o rozhodnutí R. Fica odstúpiť z druhého kola volieb.

Bratislava 28. marca (TASR) - Internetovú stránku Roberta Fica www.fico2014.sk napadol neznámy hacker, ktorý na nej umiestnil nepravdivú informáciu o tom, že sa prezidentský kandidát Smeru-SD vzdáva kandidatúry. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Smeru-SD Monika Počátková.

Strana Smer-SD dnes podala podnet na Ústrednú volebnú komisiu (ÚVK). Dôvodom je, že oficiálnu internetovú stránku jej kandidáta napadol neznámy hacker. Pre TASR to potvrdila zapisovateľka ÚVK Eva Chmelová. Ako dodala, komisia sa týmto podnetom bude zaoberať v sobotu (29. 3.).

"Na webstránku prezidentského kandidáta fico2014 sa dostal neznámy hacker. Informácia o tom, že sa Robert Fico vzdáva kandidatúry nie je pravdivá," zdôraznila.

Hacker na stránku umiestnil vlastný text, ktorý však na prvý pohľad pôsobí dojmom vyhlásenia prezidentského kandidáta Smeru-SD Roberta Fica. Text obsahuje nepravdivú informáciu o rozhodnutí lídra Smeru-SD odstúpiť z volieb.