Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Stranu nezakladá bývalý hokejista P. Šťastný, ale gynekológ P. Šťastný

Narodil sa v Bratislave legendárny hokejista-útočník, reprezentant ČSSR a Slovenska, člen siene slávy NHL a IIHF PETER ŠŤASTNÝ. Foto: TASR/Martin Baumann

Medzi zakladateľmi strany je síce Peter Šťastný, ale ide o jeho menovca, ktorý pôsobí ako gynekológ už 20 rokov.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Bývalý slovenský hokejista a exposlanec Európskeho parlamentu Peter Šťastný nie je jedným zo zakladateľov nového slovenského politického subjektu Nezávislosť a Jednota (NAJ).

Medzi zakladateľmi strany je síce Peter Šťastný, ale ide o jeho menovca, ktorý pôsobí ako gynekológ už 20 rokov. Uviedol to dnes pre TASR Viktor Béreš z prípravného výboru strany NAJ. Chcel tým dať na pravú mieru informácie niektorých médií, že stranu zakladá aj exhokejista Šťastný. "Máme však vo svojich radoch predsa jedného bývalého hokejistu, a to bývalého obrancu Slovana, ktorý pôsobil aj v klube NHL Buffalo Sabres, Radoslava Hecla," povedal Béreš.

S novou stranou bude spolupracovať aj primátor Senice Branislav Grimm. Pôsobiť má ako nezávislý expert pre samosprávu. Zakladateľmi sú Viktor Béreš, Radoslav Hecl, ako aj spomínaný gynekológ Peter Šťastný, Adam Šepetka a Miroslav Seget.

Na registráciu strany treba splniť viaceré podmienky, jednou z nich je vyzbieranie minimálne 10.000 podpisov od občanov. Prípravný výbor by ich chcel získať do konca tohto roka. Potom predstaví aj celý realizačný tím. Strana NAJ medzičasom už spustila vlastný web.